GHB

GHB steht für:Gamma-Hydroxybuttersäure, eine als Droge und Medikament gebräuchliche Chemikalie, siehe 4-Hydroxybutansäure
Great Highland Bagpipe, Musikinstrument 
Geheimschutzhandbuch
Governor's Harbour Airport (IATA-Code), Flugplatz von Governor's Harbour, Eleuthera, Bahamas


GHB steht für:Gamma-Hydroxybuttersäure, eine als Droge und Medikament gebräuchliche Chemikalie, siehe 4-Hydroxybutansäure Great Highland Bagpipe, Musikinstrument Geheimschutzhandbuch Governor's Harbour Airport (IATA-Code), Flugplatz von Governor's Harbour, Eleuthera, Bahamas
Read article on Wikipedia

GHB

GHB may refer to:


GHB may refer to:
Read article on Wikipedia

GHB

A GHB a hidroxi-vajsavakhoz tartozó szerves vegyület. A természetben előforduló anyag. Egészen kis mennyiségben megtalálható az emberi szervezetben, nagyrészt a központi idegrendszerben, valamint borban, marhahúsban, citrusfélékben és szinte minden állati organizmusban is. Több országban a tiltott kábítószerek közé sorolták. Ez a szabályozás van érvényben Ausztráliában, Kanadában, a legtöbb európai országban és az USA-ban.
A GHB-t a Jazz Pharmaceuticals gyógyszergyártó cég állítja elő nátriumsó formájában, Xyrem néven forgalmazza. A készítményt a kataplexiában, valamint a túlzott nappali álmosságban (narkolepszia) szenvedő betegek kezelésére használják.


A GHB a hidroxi-vajsavakhoz tartozó szerves vegyület. A természetben előforduló anyag. Egészen kis mennyiségben megtalálható az emberi szervezetben, nagyrészt a központi idegrendszerben, valamint borban, marhahúsban, citrusfélékben és szinte minden állati organizmusban is. Több országban a tiltott kábítószerek közé sorolták. Ez a szabályozás van érvényben Ausztráliában, Kanadában, a legtöbb európai országban és az USA-ban. A GHB-t a Jazz Pharmaceuticals gyógyszergyártó cég állítja elő nátriumsó formájában, Xyrem néven forgalmazza. A készítményt a kataplexiában, valamint a túlzott nappali álmosságban (narkolepszia) szenvedő betegek kezelésére használják.
Read article on Wikipedia