Chase Atlantic

Chase Atlantic е австралиска алтернативна R&B група и продукциско трио од Кернс,Австралија, формирано во 2014 година. Групата се состои од главен вокалист Мичел Кејв, ритамски гитарист и вокал Кристијан Ентони, главен гитарист, саксофонист и придружен вокал Клинтон Кејв, гитарист на турнеи Патрик Вајлд и тапанарот Xеси Бојл. Чејс Атлантик издале три студиски албуми, Chase Atlantic во 2017 година, Phases во 2019 година и Beauty in Death 2021 година.


Chase Atlantic е австралиска алтернативна R&B група и продукциско трио од Кернс,Австралија, формирано во 2014 година. Групата се состои од главен вокалист Мичел Кејв, ритамски гитарист и вокал Кристијан Ентони, главен гитарист, саксофонист и придружен вокал Клинтон Кејв, гитарист на турнеи Патрик Вајлд и тапанарот Xеси Бојл. Чејс Атлантик издале три студиски албуми, Chase Atlantic во 2017 година, Phases во 2019 година и Beauty in Death 2021 година.
Read article on Wikipedia